Prev
Next
Play
De plons komt!
De plons komt! Tijdens mijn studie aan de kunstacademie las ik een Tibetaans sprookje ‘De plons komt’. Een verhaal waar héél véél dieren in voorkomen. Ik kreeg er meteen dolkomische beelden bij. Hier moest ik een keer iets mee doen. In 2003 tijdens mijn expositie op Texel ontmoette ik de kinderboekenschrijfster Marianne Witte. Ik vertelde haar dat ik een bestaand sprookje wilde laten bewerken. Het was voor volwassenen geschreven en het moest nu geschikt worden gemaakt voor een prentenboek. Ze was enthousiast en het grappige is dat wij achternichten zijn. In het najaar reisde ik met mijn schetsen naar Texel om bij haar op bezoek te gaan. Mijn moeder komt vanTexel en er woont nog familie, bekend terrein dus. Marianne ging aan het schrijven. Met de schetsen en het verhaal ging ik naar een open illustratoren-
dag van Clavis in Amsterdam. De uitgever was enthousiast en in 2004 komt
het prentenboek ‘De plons komt’ uit. Mijn eerste prentenboek!
In 2005 verschijnt er een Zuid-Koreaanse vertaling.

Helaas is het prentenboek niet meer leverbaar