Prev
Next
Play
Die wil ik
In 2005 heb ik een verhaal dat in mijn hoofd zat op papier gezet. Een verhaal over een dierenwinkel waar op een dag Niels binnenloopt. Van zijn moeder mag hij een huisdier kopen. Wanneer hij thuiskomt met een dier heeft zijn moeder steeds iets op te merken over het dier. Het verhaart, is te sloom, te groot enz. Het verhaal was klaar en ik ging aan het schetsen. De beelden zaten al in mijn hoofd. Het manuscript en kopieën van de schetsen deed ik in een envelop en verstuurde het naar Holkema & Warendorf ( Unieboek). Ik kreeg een hele leuke reactie terug. Het verhaal was erg geschikt voor het thema van de kinderboekenweek van 2006, ‘De leeuw is los.’ Ik mocht langskomen. Samen met de redacteur werd het verhaal onder handen genomen en nog grappiger gemaakt.

De hoofdpersoon in het boek had nog geen naam. Inmiddels was ik moeder geworden van een zoon ‘Niels.’ Een naam voor het jongetje in het boek was snel gevonden... Niels. Mijn opa Lambertus speelt de dierenwinkelverkoper.

‘Die wil ik’ werd door het CPNB in de kerntitellijst voor de onderbouw gezet. De verkoop ging erg goed en er kwam een tweede druk.


Helaas is het prentenboek nu niet meer leverbaar. Wel is hij nog verkrijgbaar als App. op www.piccolopicturebooks.nl